| |

A Night At Speakeasy | Бојан Чакра

Red Garland Trio – Rojo (00:00) Googie Rene and His combo – Bossa Baby (03:52) Donny Hathaway – Sugar Lee (06:55) Big John Patton – […]

Tropical Sound Factory Vol.4 | Бојан Чакра

Cartola / Preciso Me Encontrar Herbie Mann Quartet / Deve Ser Amor Sambalanco Trio / Samblues Jorge Ben / Pulo Pulo Gilberto Gil / Bat Macumba Tom Ze / To Os […]

Tropical Sound Factory vol.2 | Бојан Чакра

Bebo Valdes / Tabu Rosendo y su Banda / Me Voy Pa’La Costa Afrosound / La Pava Congona Los Destellos / Guajira Sicodelica Abelardo Carbono […]

Sonny Rollins

Road Shows Vol.2

Се чувствувам непријатно, некомпетентно и на крајот на краиштата неблагодарно да коментирам, а камо ли да пишувам за било каква музика отсвирена од една џез […]

Blaze Foley

The Dawg Years

Blaze Foley aka Depty Dawg е без конкуренција моето најголемо откритие годинава. Нуркајќи длабоко во US фолк жанровите, како во буре алкохол без дно, го […]

Mose Allison

The Way of the World

Не сум сигурен дали ќе претерам кога ќе кажам дека „The Way of the World“ на Mose Allison не е ништо полош од некои поскорешни […]

Nick Cave & Warren Ellis

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Пред да го гледам „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford“, го немав слушано саундтракот, така што ја воспримив и доживеав музиката […]

Tinariwen

Imidiwan: Companions

„Пустините“ е значењето на името на ова чудо од музички состав во буквална смисла на зборот, кој не само што стана заштитен знак на World […]

Caetano Veloso, David Byrne

Live at Carnegie Hall

Вториот заеднички концерт на Caetano Veloso и David Byrne