| |

К.Н.Н.Т.

Нежно

Иако музиката на ,,Клуб на невоспитани трудници’’ или К.Н.Н.Т. евоцира добро познато дистописко време, особено во контекст на сегашното официјално Скопје, обременето од “третите деца” кои ќе […]

Ноќва над Македонија нова темница паѓа | Петар Паланков

  Atom™ – Tristan Chord Studie (Wagner – Zwei Abhandlungen) Dirty Beaches – Displaced (Stateless) Mohammad  – Sakrifis (Som Sakrifis) Mica Levi – Andrew Void […]

Теорија на заговор

Кон албумот “Syro” на Aphex Twin

Во исчекување на 23-ти септември, денот на официјалната промоција на новиот албум на Aphex Twin – Syro, прво што доаѓа до израз е обвивкатана албумот […]

Petar Pal

Tauron Nowa Muzyka 2014 | Петар Паланков

Tauron Nowa Muzyka 2014 by Kritikamk on Mixcloud   TRACKLIST 1. Diskdusk (Niun Niggungl) > Mouse On Mars 2. Arp #1 (Glow) > Jackson and […]

Actress

Ghetoville

Ако треба да се подели електронската музика за да се најде местото на некој артист, делото на Actress припаѓа во третото ниво под земја на […]

Avey Tare's Slasher Flicks

Enter the Slasher House

Заедно со Panda Bear, Avey Tare (неговото вистинско име е David Portner ја чини фронталната линија на долгогодишната заводлива езотерична формација Animal Collective Во овој […]

Atom™ & Marc Behrens

Bauteile

Секој нов проект на Uwe Schmidt, најчесто претставен под името Атом™, е сабајлешно неделно чукање на црковната камбана. Секоја негова соработка со друг артист доловува […]

Кога ќе здогледате рид во полската* Полска, отворете четири очи

По одржувањето на Off Фестивалот почетокот на Август, во Катовице не престануваат да се очекуваат музичките очекувања и да се случуваат летните случувања. Tauron Nowa Muzyka (21-24 […]