| |

Медените кромиди на Македокс

Фестивалска МакеДокс хроника

Download article as PDF

Креативна документаристика на десеттиот МакеДокс

Фестивалска МакеДокс хроника

Download article as PDF

Таму, каде што националностите не постојат

Кон концертот на Dead Can Dance [Белград, 28 јуни 2019]

Download article as PDF

Документ и бајка

кон документарно-играниот филм „Небеска тема“ приказна за Влада Дивљан

Download article as PDF

Сакам да правам албуми кои ќе се слушаат како што се читаат книги

Интервју со Крсте Роџевски

Download article as PDF

Супер ухо 2016

Од 1-ви до 3-ти август во Примоштен, Хрватска се одржа третото издание на фестивалот Супер Ухо. Трето издание и трета различна локација. Првите две години фестивалот […]

Музика и марихуана во држава банана

Таксират фестивал 2015

Синоќа заврши седумнаесеттото издание на Таксират. И после 17 изданија мене сé уште не ми е јасно зошто фестивалот кој секоја година нуди среќа и […]

Мис Слобода е излив на фрустрации, тага и надеж

Интервју со Телемама

Во месец јуни во издание на Ако никој не свири се појави Мис Слобода, албумот првенец на Драгана Заревска, девојката која се потпишува како Телемама. […]

EXIT, фестивал кој ве одржува млади и слободни

Бевме на EXIT кој оваа година го славеше 15- от роденден. По што се разликува EXIT од останатите фестивали и зошто треба да се посети? […]

Супер Ухо

фестивал за музичка гастрономија | Шибеник 3-5 август

Во периодот од 3 до 5 август во Шибеник се одржа второто издание на фестивалот Супер Ухо. Овојпат на сосема поинаква локација од минатата година  […]

Морисеизација на Белград

Морисеј е детството на многумина. Морисеј е животот на многумина. Тој е сакан од повеќето интровертни, бивши и сегашни, затоа што пееше за она што […]