[видео] Баклава feat. Darko Rundek

Рузмарин

Режија Сибо

Директор на фотографија Огнен Ацевски, Moments Production

Музика Елена Христова

Зборови Дејан Сибиновски

Микс и мастеринг Мите Димовски, студио „Тралала"

Вокали Елена Баклава и Darko Rundek

Виолончело Дејан Теодосиевски

Бас и тамбура Драган Стојковски

Труба Александар Николовски

Кларинет и саксофон Петар Христов

Армоника Јордан Костов

Виолина Valon Ademi

Тапани Игор Стевковски

Тарабука Трајче Ристов

Даф Сибо

U zrak! Ružmarin…
Gdje tebe serafi vode?...
Satkana si od proljeća, svjetla na rubu žada
u meni sjene jesenje, Suncu tvom ja zavidim
U zrak prše ružmarin…

Вткаен си во есента
Ветрогон, див и тажен
Во мене се горски мириси
Маслинка, бор и мирта
над сите е рузмарин

И блесна веда, открива стара руна
i Anahata svira iz dviju struna
пред мене жега, пред тебе сињак има
ljeto i zima dijele nas ožezima

Od smijeha teče rijeka, te suze suši vjetar
и Вега ѕвезда светла, на дланката ми слета
dok ružmarin nam cvjeta, preživjet ćemo ljeta
бол, рузмарин и солзи, во надеж ќе се сплетат

Здив од рузмарин, кај тебе небо ме носи
Satkani smo od ljubavi,
Плетка од сон и солзи
пролет со сенка есен е
развигор менува време
proljeće bez jesenje sjene
Vrijeme ne liječi duše, učimo živjeti s tim