[преслушуваме] Swatovski

Беќар/Река EP [Балкан Велики]

B-R

 

Соло хит-мејкинг платформата на Маријан Китановски (Тотално Опуштање, Културно Уметнички Работилници) со мала помош од пријателите Мирко (Културно Уметнички работници, Жолтица на бродот Баунти, Chuck Berry Stars), Шиљо (Т.Б. Трачери, Група Зеро) и Еди (Suns, Т.Б. Трачери, Културно Уметнички работници, TWN); снимено, миксано и мастерирано во студиото „Кај Трајче“ од Swatovski. Голема е можноста дека Блуз допрел некои од копчињата на микс-пултот и компјутерот додека невидвливите тајни сили го детектирале присутвото на Владимир Стојчевски (Тотално Опуштање, Културно Уметнички работници). Единствениот доказ на CIA и УДБА е нивната замаглена фотографија додека пијат света вода и слушаат добра музика во кафе барот Браво, Скопје, Македонија, Свет, Универзум…