[видео] гоТра

Bella Ciao

Од театарската претстава „Еригон“ од Јордан Плевнеш на Драмски театар – Скопје, 2015 во режија на Јани Бојаџи

 

 

An ihrer schulter, da wird es hell schon,
O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao,
Es war so warm hier, an ihrem arm hier.
Da draußen werd’ ich bald schon frier’n.

Wish me luck now, I have to leave you
Bella ciao, bella ciao, bella ciao ciao ciao
With my friends now up to the city
We’re going to shake the Gates of Hell

В следната средба јас ќе се смеам
О бела чао, бела чао бела чао чао чао
можеби в затвор или на ТВ сонцето там ме донело

И јас ќе речам, и ти ќе речеш
О бела чао, бела чао бела чао чао чао
нашето сонце не за пазар
нека се носат в мајчина!