[преслушуваме] ESC Life

Born to Be Mild [PDV Records, Last Exit Music, Ill in the Head Records, Bartolini Records]

На овој албум ESC Life се Нара, Елвис, Анте и Андро, со мала помош од нашите пријатели: Mark Mrakovčić: faux Hammond на 5, пратечки вокали на 2, 5, и 9, Ева и Сара: пратечки вокали на 1, 5, 9 и 11, Ика го пее “no bonus tracks” делот на 9, говорната пошта на Дуња се појавува на 2.

Микс и мастеринг: Mark Mrakovčić. “Vacation” беше следен и снимен во студијата на EMI од Tom Šlogar и Dorian Špiranec. Сè останато е инженерирано од Mark Mrakovčić во Marky’s Place.
Зборови и музика: ESC Life. Дизајн на обвивка: Lovro Škiljić.

 

15 јануари 2019 PDV Records PDV038 Last Exit Music LXM003 Ill in the Head Records ILL-033 Bartolini Records BART018