[преслушуваме] Тони Димитров & DR

Braunschweig Sessions [Post global recordings]

Најновата во серијата соработки на Тони Димитров, е албумот со германскиот артист Dominic Razlaff AKA DR. “Braunschweig Sessions” е резултат на оваа соработка, покажувајќи ги пред слушателот озлогласените звучни снимки на долгите форми на беспилотни летала, по кои е познат DR, споени со суптилната љубов за теренските снимки што го опкружуваат амбиентот карактеристичен за Тони Димитров. Теренските снимки беа обезбедени од Тони Димитров, кои подоцна беа преработени од страна на DR, или вклопени со обработена (грануларна синтеза) со укулеле и синтисајзер, аранжирани од двата артисти. Снимено на различни дестинации во македонската природа, овој материјал е одраз на убаво, суптилно, спокојно и мирно патување. Со својот опсег и спектар од суптилни звучни сцени до сирови и понекогаш дури и незрели звучни експерименти, ова дело е директна презентација на делата на двајцата уметници, сега поврзани во заедничка работа. Ова е прва во претстојната серија на колаборативни дела на овие два плодни дизајнери на звук.

 

3 јули 2018 Post global recordings