[преслушуваме] Brotherhood of Dada

Obscure Sounds of North F. Y. R. O. M. [PMG Recordings / Дајте друго име!]

Како противтежа на скопскиот тренд еден ист исполнувач да свири во повеќе состави, преку колективот Brotherhood of Dada кураторот на ова издание собира повеќе изведувачи под едно име. Изданието е составено во чест на сите музички парчиња, кои никогаш нема да бидат објавени. Називот на колективот му стои секому на располагање при издавање/изведување на какви-било нумери ►Brotherhood of Dada на ова издание се (01) TATAR (02) Мартин Петковски (03) Foto Robot (04; омот) Ноќ (05) Nestvarnost (06) $impo$quad (07) Мики Вуковиќ (08) Speculum Esse (09) Оружје (10) Polaris (11) Cody M (12) Amplidyne Effect (13) Kødar Neumann (14) WM (15) Alvaldr (16) Јован Јовановски (17) ► Big Kahuna Burgers (спореден омот #1) Blepulum Esse (споредни омоти #4, #8) Диме Данов ►