Македонски документ

чекор втор / реиздание [Критика 003]

Македонски документ, чекор втор
дигитално реиздание [Критика 003]

1995, CD002 дискографската работилница ТРОТ

MKD2.1

MKD2.2

1. Inola X „Сепак постои утро во мене“
септември 1985 / Горазд Чаповски, Жарко Серафимовски, Валентин Забијакин, Ристо Вртев / Снимено во М2 студио, МРТ

2. Тело-Наука Совршена „Страв
Во живо на Суботица фестивал 1989 / Сашо Клекоски, Роберт Калајџиевски, Тони Гоздоски, Елени Кубатова

3. Гино де Гаги и нивните страсти „Камбаните“
јуни 1985 / Маријан Бојаџиев, Драган Гиновски, Соња Рафајловска, Душан Ристевски, Петар Јанков, Александар Богдановски / Снимено во Аудиолаб, Скопје / Продуцент: Тоше Поп-Симонов

4. Сарацени „Не брини“
април 1981 / Владимир Петровски Картер, Шпенд Ибрахим, Горан Трајкоски / Снимено во МВ студио, Скопје / Продуцент: Миле Врчаковски

5. Ракетамагазин “Mystery train”
март 1991 / Мирослав Тодоровски, Васил Христов, Борис Георгиев, Ѓокица Зафировски / Снимено во Аудиолаб, Скопје / Продуцент: Тоше Поп-Симонов

6. Xavier Acid „Walter го брани Сараево“
јуни 1984 / Илија Талев, Сашо Ралевски / Снимено во студио Микс, Битола / Продуцент: Илија Талев

7. The Hip “U.F.O.”
февруари 1995 / Александар Лазаревски, Михајло Илиќ, Горан Поповски / Снимено во студио Тра Ла ла, Скопје / Продуцент: John Robb

8. Frontal Cortex “Run through the wood”
август 1984 / Никола Ѓоргиев, Стојанчо Арнаудов, Никола Јонески, Соња Јонеска / Снимено во студио Солза, Охрид / Продуцент: Климент Ангеловски

9. Sors “Old story”
мај 1995 / Павел Дробицки, Жарко Мирацалиев, Лазар Коцев / Снимено во студио Солза, Охрид / Продуцент: Климент Ангеловски

10. Орион „Обединети во омраза“
февруари 1992 / Перо Петровски, Горан Наумовски, Игор Ѓориевски, Александар Секуловски / Снимено во М2 студио, МРТ / Продуцент: Валентин Скендеровски

11. Санаториум „Без разум и свест“
Јенуари 1992 / Перо Стефановски, Константин Качев, Горан Атанасов, Горан Станковиќ / Снимено во М2 студио, МРТ / Продуцент: Брацо Зафировски

12. Чиста околина „Јас сум шеф“
август 1984 / Ристо Солунчев, Рифат Емин, Горан Стојковски / Снимено во домашно студио / Продуценти: Ицки и Рифат

13. Александар Македонски „Ако биде сé во ред“
март 1995 / Владимир Петровски Картер, Борис Георгиев, специјални гости Keti & Co. / Снимено во стидио К.А.И., Скопје / Продуцент: Картер

14. Соломонов печат „Лола“
април 1995 / Туркан Весел, Игор Ромевски, Герасим Трпков / Снимено во Cyber space studio, Скопје / Продуцент: Владимир Каевски

15. Клеопатра „Октомври“
Јасмина Трпкова, Туркан Весел / Снимено во М2 студио, МРТ / Продуцент: Коле Кимовски

16. Герузија „Небо“
јануари 1995 / Роберт Милески, Илче Волкан, Оливер Петровски / Снимено во студио 24, Битола / Продуценти: Милески и Петровски

17. Dead Breakfast Posse “Master of the Donians”
април 1992 / С. Несторовски, D. Maisel, Ludwig, Г. Ѓоргиевски, Miguel Diabo, Dead Ed / Снимено некаде во Амстердам / Продуцент: Dead Ed

download