ДримON 3

Фестивал за процесирање култура

Print

 

 

НУРНИ ДЛАБОКО! и дојди на третото издание на фестивалот ДРИМON, ве повикува ИНКА (Иницијатива за независен културен активизам), од 22 до 26 јули, во Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ на Летната сцена во Струга.

На ДРИМON 3 настапуваат: Тело-наука Совршена, Bernays Propaganda, PMG Kolektiv, Tribute to Subway и DJ Александар Гавровски.
Ве очекуваат изложби на дела од авторите Роберт Јанкулоски, Дарко Алексовски, Горан Менков, Горан Дачев, Никола Матоски и Наталија Башоска, претстави/перформанси на Игор Трпчески „Delirium Tremens“, Локомотива „The cause od disease“ и  Блуз перформанс (во чест на Исаковски), кратки филмови од Факултетот за драмски уметности, како и DVD изданието „Тhe Hip – Reality Overdrive“ на Јане Алтипармаков.
Во рамките на ДРИМON 3 ќе биде претставена и работилницата на КУЛА (Алтернативни инструменти изработени од отпад).

 

22 јули, среда
18:00  КУЛА – Readymade работилница
19:30  Отворање и дебата (Бош, Локомотива, ИНКА)
20:30  Изложби:
Наталија Башоска – “Compressed Diversity”
Никола Матоски – “Paris: 0 to 52200 lumens”
Викторија Попоска
21:00  Филмска проекција “The Hip Reality Overdrive“ на Јане Алтипармаков
22:00  Концерт на PMG Kolektiv
23 јули, четврток
18:00 КУЛА – Readymade работилница
20:00 Изложби:
Горан Дачев
Горан Менков
21:00 Кратки филмови (ФДУ)
22:30 Ди-џеј Александар Гавровски
24 јули, петок
15:00 Работилница:
Ирина Тошева – „Реупотреба на текстил: мојата нова торба“
18:00 КУЛА – Readymade работилница
20:00 „ПУЛСОТ на ВРЕМЕТО во АЛАДИНОВАТА ЛАМБА на ВИСТИНАТА“
– промоција на книгата „Пулсот и времето“ на Ана Јовковска со пријателите
21:30 Претстава „Delirium Tremens” на Благоја Ристески Платнар,
режија и актерска игра Игор Трпче
23:00 Tribute to Subway
25 јули, сабота
16:00 Танц pаботилница за млади со Sabrina Železnik
„Танцова импровизација и композиција во неконвенционални места“
21:00 Изложби:
– Дарко Алексовски
-Алма Идризи – „Светиот баланс“
21:30 Концерт
Тело-наука Совршена
Bernays Propaganda
26 јули, недела
16:00 Танц pаботилница за млади со Sabrina Železnik
„Танцова импровизација и композиција во неконвенционални места“
18:00 Модна работилница со Ирина Тошева –  „Реупотреба на текстил: мојата нова торба“
19:30 Предавање на Владимир Јанчевски
21:00 Видео перформанс на Весна Дунимаглоска
21:30 Музичко-поетски перформанс (во спомен на Игор Исаковски)
Во склоп на фестивалот ќе се одржи и петдневен САЕМ НА КНИГА и БАЗАР НА УМЕТНИЧКИ ПРОИЗВОДИ
Издавачки куќи: Или-или | Магор | Темплум | Блесок |