Дејвид Боуви е...

изложба во Париска филхармонија

DBI

Минатиот викенд дел од тимот на Критика ја посети изложбата “David Bowie Is” во Париската филхармонија. Без коментар, ви испраќаме виртуелна разгледница и видео кое го приговтивме за вас.

DBI1

 

Се надеваме дека преку нашиот објектив ќе ви доловиме барем дел од магијата која ја доживеавме уживајќи во интимниот преглед на животот на оној за кој сé уште не знаеме дали е човек/вселенски човек/медиум/плагијатор/револуција/насекаде околу нас/никаде или не, the one and only – David Bowie.