[преслушуваме] Летечки пекинезери

Летечки пекинезери [Skopje Jazz Festival Records]

Бојан Петков ► гитара, перкусии (8) | Кирил Туфекчиевски ► контрабас | Славчо Коцев ► тапани | Иво Солдатовиќ ► кларинет (освен 7 и 9), перкусии (8 и 9), пијано (12) | Петар Христов ► тенор саксофон (освен 4, 7, 9, 10, 11, 13 и 14)

Песна 1 компонирана од Летечки Пекинезери | Песните 2, 3, 4, 7, 9, 10, 11, 13 & 14 компонирани од Бојан Петков | Песните 5 и 6 компонирани од Иво Солдатовиќ | Песните 8 и 12 компонирани од Иво Солдатовиќ и Бојан Петков

Снимено на 23 и 24 септември 2010 во студио Chicken Madness | Миксано и мастерирано на 100,8 радио Jazz FM | Снимено, миксано и мастерирано од Ален Хаџи-Стефанов | Продуценти ► Ален Хаџи-Стефанов и Бојан Петков | Извршен продуцент ► Оливер Белопета | Фотографија ► Piccolomini Group | Дизајн на омот ► Јана Ацевска

Овој албум првично беше издаден како ЦД, на 5 октомври 2011 од Skopje Jazz Festival Records