Alice BrightSky

Lover’s Fate EP

ABS

Непознавањето на жанровските ограничувања на Filter Label е веќе познат факт и затоа да ги прескокнеме објаснувањата и да започнеме да уживаме во ова прекрасно издание.
Lover’s Fate на Alice BrightSky е редок пример на мајсторски направена кантавторска колекција на песни кои можете да ги најдете во пренаселената инди-фолк сцена. Придружувана од неверојатна група музичари (вклучувајќи ја и Lana Del Rey како придружна вокалистка во насловната песна) Alice BrightSky ги претставува своите искрени зрели композиции, емоционално и самоуверено. Доаѓа од Westchester NY и по неколкуте бендовски излети, се одлучува за соло кариера. Ако сте фанови на Jeff Buckley, Martha Weinwright, Cat Power и Joni Mitchell, вие сте на вистинското место.
EP-то е рализирано на 25-ти септември за нашата Filter Label, а можете да го најдете на дигиталните сервиси Juno download, Amazon и iTunes.