Suns

Мојот сон е само мој [Критика 045]

MSESM - S1

1 Двајца 6:05
2 Зборувам? 6:05
3 Мисли 3:08
4 Врне 5:48
5 Белег 6:52
6 Обид 7:43
7 Гајле 1:19
8 Луѓе 4:49
9 Талог 5:32
10 Карпа 12:26
11 Зум 8:28
12 Мој 6:23

 

Suns се Ѓокица Зафировски, Андреј Анастасов и Саша Павловиќ

Снимено за 60 часови во “Go Go Studio”, Београд во ноември 1993 на Tascam MSR-24 1″ 24 trаck магнетофон и Tascam M-3500 миксер.
Снимател и тон мајстор: Горан Костиќ. Продуценти: Suns и Горан Костиќ

Ѓокица Зафировски – гитара, вокал и клавијатури, Андреј Анастасов – тапани и клавијатури и Саша Павловиќ – бас

Музика: Suns, освен „Врне“, „Талог“ и „Мој“ – Ѓокица Зафировски и „Луѓе“ – Бадмингтонс (Владимир Петровски Картер, Дејан Шкартов Деко и Борис Георгиев Бут) Аранжмани: Suns. Текстови: Ѓокица Зафировски, освен „Двајца“ – Ѓокица Зафировски/Саша Павловиќ, „Зум“ – Ѓокица Зафировски/Андреј Анастасов и „Луѓе“ – Владимир Петровски Картер.

Цртеж на обвивка: Елизабета Аврамовска. Дизајн на обвивка: Ѓокица Зафировски.
Фотографии: Игор Башески

 

1994 Kopriva records KRMC001 / касета | 2004 Lithium records CID LITIUM022 / CD  | 2018 Критика 044 / digital

 

п р е з е м и   с л о б о д н о