Krist Krst

Off the record [Критика 019]

kk

1 Protomantra 01:32
Крист Крст – акустични гитари
2010, Бушева планина

2 Once a week 09:26
Крист Крст – бас гитара и вокал
Љупа Ангелов – ритам, гитара и вокал
2014, некаде во Скопје

3 Trtentauzeh (Fill up my landscapes) 16:48
Крист Крст – ритам гитара и вокал
Љупа Ангелов – гитара
2015, некаде во Скопје

4 Town off the record 23:11
Крист Крст – ритам, гитара, вокал и армоника
Љупа Ангелов – бас гитара, армоника и гитара
2014, некаде во Скопје

5 Running out of everything these days 09:49
Крист Крст – гитара, ритам и вокал
Љупа Ангелов – гитара, ритам и вокал
2014, некаде во Скопје

6 Please, swallow up my sky 03:44
Крист Крст – акустилна гитара и гитара
2015, некаде во Скопје

7 Methadorphosis (I found myself) 15:00
Крист Крст – гитара и вокал
Љупа Ангелов – бас гитара
2012, некаде во Скопје

8 Azaza 04:44
Крист Крст – акустилни гитари
2013, некаде во Скопје

9 Whisper in my woodoo soup 02:20
Крист Крст – акустична гитара и вокал
2010, некаде во Скопје

free download @ kritika bandcamp

Вербата во „свирењето без претходна подготовка“ е сè уште оправдана. Заборавете на autotune и во ова време на општа поп-депресија препуштете му се на “Off the record” потрагата по совршениот риф на Крист Крст и неговиот единствен и специјален гостин на ова издание – Љупа Ангелов. Во ова импровизаторско пакување на „песни на моментот“ Крист и Љупа ad libitum пишуваат ненапишани песни, снимени на мобилен телефон во неколку различни локации и состојби изминативе 6 години. Препуштен на галантната случајност, “Off the record” донесува 9 каденци на моментот – едноставни, логични, природни и вникнати. 90-минутно патување во сите непознати правци. Слободно за преземање тука.