Македонски документ

чекор втор / реиздание [Критика 003]

Македонски документ, чекор втор дигитално реиздание [Критика 003] 1995, CD002 дискографската работилница ТРОТ 1. Inola X „Сепак постои утро во мене“ септември 1985 / Горазд Чаповски, […]

Македонски документ

чекор прв / реиздание [Критика 002]

Македонски документ, чекор прв дигитално реиздание [Критика 002] 1994, CD001 дискографската работилница ТРОТ     1. Падот на Византија „Пак истата состојба“ мај 1985 / […]

Волтер Мани Ал Хаким

“Света вода” [Критика 001]

  Распнати сме меѓу два света, тој на живите и тој нечујниот. Никој од нас всушност не знае кој е повистинитиот. Пред некое време се […]

[преслушуваме] Глигор Кондовски

Беседа LP (live improvisation) [Шарла]

музикаГлигор Кондовски Beseda LP (live improvisation) by Gligor Kondovski
[преслушуваме] Sethstat

Petite Cinematique [PMGJazz]

Сите нумери компонирани, аранжирани и изведени од Sethstat Васко Бојаџиски◄саксофон Владан Дробицки◄тромбон Панче Бујуклиев◄синтисајзер Павел Дробицки◄бас Гоце Наумов◄тапани Дино Милосављевиќ◄тапани Гостин на „Хаифа“◄Васко Атанасовски на [...]
[преслушуваме] Летечки пекинезери

Летечки пекинезери [Skopje Jazz Festival Records]

Бојан Петков ► гитара, перкусии (8) | Кирил Туфекчиевски ► контрабас | Славчо Коцев ► тапани | Иво Солдатовиќ ► кларинет (освен 7 и 9), [...]
Измамникот на нашата беневолентност

Кон „Тартиф“ на Молиер во продукција на „Театарот на Таганка“, Москва, во режија на Јуруј Муравицкиј

Новото видување на секогаш провокативниот драмски текст на Молиер „Тартиф“ се придружува на големите тенденции на режисерите да ги приближат главните ликови, жртви на Тартифовото [...]
[преслушуваме] Димитра

Скитник [Шарла сингл клуб]

◄ музика и текст ▲ Димитра Цилевска ▼ Skitnik by Dimitra Со штит кон сите опасности, гнасно значење, а краснопис. Стандарди во вис, а никако [...]
[видео] Алембик

Во живо во КСП Центар-Јадро

„Алембик“ се Виктор Танасковски (електрична и акустична гитара, бас гитара, мандола, вокал) и Ива Дамјановски (клавијатури, вокал, теремин). Нивната музика е обид за спој и [...]
[видео] Искра

My Desire

музика и видео ИСКРА камера и фотографија ВЕНКО ШЕРЕМЕТКОСКИ сет и светло ЕРИК ОМЕРАГИЌ и ФИЛИП ПАЈДАКОВ
[преслушуваме] Скопски сновиденија

Скопски сновиденија [Шарла]

музика и текст ◄ Давид Ангелевски Skopski snovidenija LP by Skopski snovidenija
Проголтување на митот

Кон претставата „Медеја“ по Еврипид во продукција на Националниот театар од Лондон и во режија на Кери Кракнел

Медеја е дефинитивно најстрашниот лик во грчката митологија. Таа во таа божествена генеалогија го има оној статус на, би го нарекол „меѓубожество“, жена која е [...]
[видео] Санаториум

Параноја

Перо Стефановски ► вокал и гитара • Горан Атанасов ► тапани • Горан Станковиќ ► бас • Бобан Василески ► гитара Музика, текстови и аранжмани [...]
[видео] Pluto's Doubts

Слепа за луѓе свои

Аудиото снимено од Драги Иванов • Продуценти : Драги Иванов и Pluto's Doubts • Видео режија / монтажа / VFX : Александар Петков • Кореографија [...]
[преслушуваме] Кристо Роџевски

Hubris [M.O.D. Reloaded]

Hubris by Kristo Rodzevski Кристо Роџевски • вокал, гитара Mary Halvorson • гитара BilLaswel • бас Ikue Mori • електроника Tomas Fujiwara •тапани Стихови и [...]
[видео] Вел

Нем

вокал / бас гитара ● Томе Спасовски гитара / вокали ● Златко З'лте Никодиновски клавијатури / вокали ● Денис Денко Алитовски тапани ● Сашо Ристето [...]
[видео] 21 век

Земи сè

к а м е р а Милан Блажевски, Јосип Здравковски и Леонард Котевски р е ж и ј а Милан Блажевски с н и м [...]
[видео] Rush to Relax

Другари

Од деби-албумот на Rush to Relax за Look Back and Laugh, 2019 • Автор на видео и монтажа ▪ Михаил Димитров
[видео] Twistarr

501

од албумот „На своју кожу“ на Twistarr бит SHPORKY PORK • микс и мастер TWISTARR/DARK WATERS • видео M BACH • монтажа TWISTARR • статист [...]
[видео] Last Expedition и пријателите

Шефе

Joe Lana Junior ▪ тапани Brad Johnson ▪ бас Кире Најдовски ▪ гитара Давор Јордановски ▪ клавијатуриМикс и продукција • Давор Јордановски Видео монтажа • [...]
[преслушуваме] Amplidyne Effect

Erratic Routine EP [Шарла]

A m p l i d y n e E f f e c tErratic Routine EP Шарла Erratic Routine EP by Amplidyne Effect
[видео] Фолтин

#ЕвропскиДенНаМузиката

[преслушуваме] Лукас Поматски

Сам дома [Dope Kukjata]

Продуцирано, аранжирано, миксано и мастерирано од Лукас Поматски
[преслушуваме] Иваново детство

Аи [Sharla Singles Club]

Ai by Ivanovo detstvo
[видео] Blackstate

Во живо во МКЦ #CrossШtream

[преслушуваме] Brotherhood of Dada

Опскурни звукови Јужне бановине [Дајте друго име!]

Опскурни звукови Јужне бановине by Brotherhood of Dada Brotherhood of Dada на ова издание се: (1) Ива Дамјановски (2) Каин, Давор Јанкулоски (3) Морфеј (4) [...]
[преслушуваме] Љупа Ангелов

Апокалипса Сега!!! [Балкан Велики]

Apokalipsa sega!!! EP by Ljupa Angelov : „Аудио колаж у полициски час. Снимено и изведено од по дома, генерално мои парчиња, но и понекое туѓо [...]