[видео] Архангел

Пинокио

Музика, лирика и аранжман: Ристо Вртев. Снимено во Студио Алшар. Снимател: Ивица Јанкуловски. Актери: Петар Стевановиќ, Славен Арсовски и Иван Вртев. Сценарио и режија: Иван Вртев. Продукција: Aurelio и Tomato.

 

 

Што ли тајфа држи в рака под фирма „Европа“
кормило ‘ил стапот свој демократски прашувам
Кју Клукс Клан за старт на векот, наци програм – ЛУДИЛО!
И чизма и пизма врз човек, врз народ, ашколсун Обединета.

А над Водно сонце, високо кренато, спушта раце да нè прегрне,
денов е посебен, денов е добитен, сонце зар ме лажеш?

О да, о не, ние знаеме за подобро. „better“, бетер,
а над Водно сонце, високо кренато, спушта раце да нè прегрне.
Денов е посебен, денов е добитен, сонце зар ме лажеш?
Глава горе, глава горе…

Другарки и другари, дами и господа,
по долго размислување и со вистина разминување, си велам:
светот не e наш но ние сме негови,
слепо го следам, и длабоко го сфаќам, глава горе!

Франкфурт, Париз, Лондон, Њујорк,
додади и Токио, Хонг Конг, Кина, Кинг Конг Кина, Шангај, Лондон,
Пинокио е Пинокио, Пинокио, Пинокио, Пинокио…