Don't! Who? One.

Pop chkart [Критика 011 реиздание]

DWO_PCh

1 Ugly children from ugly parents [06:02]
2 From Mickey Mouse state (trad.) [04:04]
3 Jig [04:47]
4 Electric air [06:59]
5 I’m a dream [06:02]
6 Don’t do it [04:15]
7 Amrak [13:02]

Don’t! Who? One. на овој албум се Рубин Кантар и Горан Апостолоски
Снимено во студио „Точак“ април 1994
Продуценти: Don’t! Who? One. и Точак
Дизајн: Тирекс и Don’t! Who? One.
2016 мастеринг: Младен Павлески BPM Sound
free download
© 1994 дискографска работилница Трот 003 | 2016 Критика 011

DWO_K

Ова дуо работи од 1990, со мали промени. Првиот албум, како Дон Хуан – “Toxicomania” (само на касета) беше релизиран 1992 за малата независна етикета „Дом“ од Ниш. Денес, Токсикоманија звучи како некој вид на експлозивен експеримент.
Но, Pop Chkart е друга приказна. Во обид да избегаат од Дон Хуан како стандарден бенд во кој има премногу гужва и демократија, Рубин и Горан започнуваат да го креираат новиот албум со концепт „без концепт“. Со творечкиот предизвик наречен програминг, со нивните едноставни ритам машини и фуриозни вокали на Рубин, прават вистински поп чкарт. Базирани во Прилеп, во паузата помеѓу снимањето на детска песна во домашното аналогно 8-канално студио – „Точак“, Don’t! Who? One. експресно го снимаат албумот со 7 песни, за 7 часа. Горан ги свири сите гитари и басови, Кантар пее и програмира. Сите песни се на Don’t! Who? One., освен From Mickey Mouse state, обработката на Мори чупи костурчанки.

 

PopChkART

p2