Mooger Fooger

Продолжи да сонуваш | видео

 

Продолжи да сонуваш

од албумот на Mooger Fooger „Продолжи да сонуваш“ PMG Recordings, 2015

Настапуваат: Теа Шалдева, Ања Илиева
Режија: Јане Алтипармаков
Сценарио: Сеад Хаџиќ, Јане Алтипармаков
Камера: Марјан Јаневски
Монатажа: Александар Трајковски

Аудиото снимено и миксано во Студио „Тра ла ла“ / Мите Димовски и Студио „4 Јули“ / Сецко
Продуцент: Евгениј Каревски
Свират: Енко Енис Хаџиќ – вокал, Сецко Сеад Хаџиќ – гитара, Огнен Мангаровски – гитара, Виктор Николовски – бас гитара, Сашко Костов – тапани, Ратко Даутовски – перкусии, Драган Ѓуровски – пратечки вокали, Ian Ross – мандолина
Текст: Џабир Дерала

 

PDS1

Продолжи да сонуваш
(на Нора)

Се најдовме едни со други
на бескрајното море од тага
Делевме исти истории
Живеевме на дното

Игравме со жаби и црви
Се менувавме
И игравме и копавме
Се менувавме

Продолжи да сонуваш,
дете мое мило,
продолжи да сонуваш
да сонуваш

Лисјето станаа црни,
уморно чекајќи на дождот
Како мајката што чека
својот син да се врати

Кога животот
ќе престане да пулсира
И сé ќе исчезне
Твоите сништа ќе останат

Продолжи да сонуваш,
дете мое мило,
продолжи да сонуваш
Во сништата е вистината

Продолжи да сонуваш,
дете мое мило,
продолжи да сонуваш
Во сништата е вистината

PDS2