Луѓе и места „Железница и рокенрол“

Сеад Хаџиќ Сецко

Сеад Хаџиќ – Сецко е урбана легенда на македонскиот рокенрол. Тој е “моторот” на бендовите Ласт Експедишн и Мугер Фугер. Покрај ова, тој од својата 18-та година е железничар. Работи на железничката станица во Ѓорче Петров како отправничар на возови. Ова е приказна за железницата и рокенролот. Ова е приказна за Сецко.