[преслушуваме] XAXAXA

Танго Револуционер [Балкан Велики]

XAXAXA“ доаѓа од главниот град на Македонија – Скопје и ги има сите три машки членови на Bernays Propaganda. Танго Револуционер е нивниот деби албум од десет брзи, мелодични песни во најдобрата школа на Hüsker Dü, Dag Nasty и Rites of Spring, одлична ретро-ретроспектива на осумдесеттите, свежо и со слична порака во текот на нивните песни. Острите стихови се пеат на нивниот мајчин јазик, а искреноста и изразот што ги преплетуваат песните ќе ве натера да се почувствувате како да се пеат на јазикот најблизок до вас, без разлика од каде доаѓате. Затворете ги очите, уживајте во себе и оставете ги XAXAXA да бидат вашиот водач и сигурно ќе разберете многу јасно што треба да ви кажат. Прекрасната музика која го поддржува сето тоа може само да ви помогне со ова.“ – 20 април 2011 Moonlee Records

12 јануари 2018 Балкан Велики