[видео] Алфа

Еднаш

Еднаш... Постоеше парче на земја каде најмилото ќе го дадеш - за да џебот пун ти е... И повеќе го јадеше тој што го бранеше својот имот - него тој што ќе убие... Еднаш... Ова тло имаше име но... Ни го смени лидерот - зошто на некој НЕ МУ ЧИНЕЛО! Сè е снимено и нека стои вака... Зборам во свое име и во името на сите мои браќа! Со ова место се гордеев и го фалев, мочаа на гроб на сите жртви животот што си го дале. Луѓе бараа излез - ама нема спас, гледавме само лоповлук и предавства... Еднаш... Не се плашев од закани у стил на „ГОТОВ СИ"! А каде живеев ќе не знаат моите потомци. Политиката луѓе одвои... Девеес по сто остави без леб, од десет по сто направи господи. Убави простори, полни со крв у црна почва... И црн ни беше секој стопан - ама црнат овца. Никој не сносеше никаква кривица, два избора за цивил да гласа или ЗА, или ДА! Сива слика немаш ПРАВА - СМЕТАШ! Од животот ти КРАТАТ СÈ, ПА целта им е сè да сработат на НАША ШТЕТА! Еднаш... На таа земја живеев меѓу алчен и по глуп, ако на вага ги мериш - тежат исто за поткуп. Најопасно место за живот досега, улиците жедни за крв - душманите за крвна освета. Видовме зло многу... Видовме тешки солзи, млади испратени со последно збогум! Мојата земја, од моите блиски беше напуштена, трагаа светла иднина овде останав уште ја. Да гледам како тонеме во очајот, да гледам како завршува злото што почнало! Џабе не даваш - ќе земат! Да сведочам на тоа како секој ден сè повеќе нè нема! Еднаш... Ова ми беше еден свет, КАДЕ ШТО РАСТЕШЕ НАЈУБАВ ПЛОД, А ДЕНЕС СЕКОЈ ВЕНЕ ЦВЕТ!