[видео] Bernays Propaganda

Ретки билки

Сингл од новиот албум на Bernays Propaganda „Втора младост, трета светска војна“ • Moonlee Records, Geenger Records, Поп Депресија, Ill in the Head Records и Балкан Велики • Напишано и режирано од Милан Блажевски • Настапува: Камка Тоциновски, со Јелена Милосављевиќ и Маја Талевска • Директор на фотографија и камера: Борис Таковски, Јосип Здравковски и Милан Блажевски • Монтажа: Милан Блажевски • Колор градација: Борис Таковски • Анимација: Јосип Здравковски •

Беше најдолгиот, најтопол ден во јуни...
А, јас ледена, во паника.
Ако те погледнам сега во очи...
Толку ќе те засакам... Колку би те сакала...

А, тебе никој не те поседува!
Тебе никој не те поседува...

Зошто ретки билки сме...
Зошто ние такви сме.

Само така растеме...
Само кога сакаме!

Не сум јас човек кој може да те чува,
Јас и на себе заборавам.
Не сум јас човек кој ќе ти каже, оди си....
Уживам кога те гледам.

А, тебе никој не те поседува!
Тебе никој не те поседува!
Велат кога ретка билка се раѓа,
Излегува со музика... Сите се радуваат.