[видео] Страјк

Уште еднаш

Видео ROTOSOTOP ent.

Бит, микс и мастеринг DJ Гоце (С.А.Ф.)

Лирики Страјк

Снимено во Bootlegz Basement Lab 2019

Последна рудна последен другар
последна дружба уште еднаш и знаеш што ми треба…

A ми треба сиот живот пак
уште еднаш нотиве да засвират
текст и стих уште еднаш да те насликам
знам сам пак пак нема да не разберат нема
бевме екипа озогласена
фала богу дека не сум настрадал
а денес само сакам да те видам пак да застанам
не како тогаш само сакам да те насмеам
биди понастрана од луѓе подмолни
јас сево ова уште еднаш би го поновил
и да биде исто и да не е боље
сонцето доаѓа по дождот на пролет
како за мене така за сите у Скопје
нели толку малку време толку многу желби…

А барам рај ко Валхала никад да не ти фалам правам
баланс дише музикава со мене по скопски маала
некако сакам да те најдам а те чувам како тајна
војна кога тивка е мојата борба
е тогаш дружам со кутијата и со Пандора
кажи ми денес дали ова вреди ли
погледите заледени лицата занемени
духот вене ли мене ми дека сме променети
а сакам да се изгубам од овде
денес те барам дека сакам нешто боље
памти глеј је моменти загубив
еднаш бевме млади и еднаш најлуди
а денес сакаш да ме знаеш од поново нели
толку малку време толку многу желби…