[видео] Smut

Во мојот град

Режија: Владимир Митревски – Ѓуле
Директор на фотографија: Драган Паковски
Шминка: Цеце Котевска
Костимографија: Никола Иловски
Фотограф: Стефан Рајхл
Оператор на светло: Иван Ѓорчев
Техничар за осветлување: Ненад Пејиќ

Од албумот „Тие се насекаде“ на Smut

 

 

Во мојот град, убија дете
Мојот град не постои веќе
Во мојот град се изгубив самиот себе
Во мојот град те изгубив тебе
Завеан во сиво, осамен и чуден
Тој не е повеќе тој, градот во кој сум роден
Нема мирис на липа, 6 месеци лето
Нашата клупа во паркот
Заменета со бетон
Во мојот град, убија дете
Мојот град не постои веќе
Во мојот град луѓето шетаат разочарани и сами
Никој не гледа во никој
Во мојот град секој од секого се срами!
Кажи ми каде погрешивме?
Кажи ми кој е крив?
Кажи ми каде погрешивме
Во мојот град осамен и сив