[видео] Куп Де Грас со NBK, Twister и Паки

Затишје

Видео: TodiDT | Beat: NBK | Mикс: Fat Flow | Мастер: Syned Brain

 

 

Игра на зборови сплетки
игра на зборови изгорени клетки
моите луѓе видови ретки
сме херои без наметки
енБека Твистер Куп де грас
енБека Твистер Куде грас
не спиеме ко Нас ние, испод част ни е
боље да барате спас вие, кога влага Атанасије
Скопје па до Серава, бурата се спрема да
доле сме со вревата, Затишје е превара
пази ментален тим, хендламе порази
батали спринт флоуто на дугачки стази
фатални метастази шириме ментал фрази
значи држиме зачин пекол
нема начин да пратиш чекор
посто сум три напред, три напред
ако стигнеш правам камбек

Мање битно, Скопје или куде нас
рока се хип хоп к’д се споимо с’с Куп Де Грас
буре, грас, пиво, бит и верси и заувек сласт ми е задовољен
од туј натам само горе, увек раст
една е скил, друга љубав – варијабла
вреди повише од паре пошто зрачи од прави јадра
ради срања тај пара некад ве прави јадна
после буру вода е мутна, а ми бистри како плави Јадран
викам кишу к’д наместу луп на Виртуал
дело га потпишу и с’с крв, овој е ритуал
пред трибунал како да стоите стих ве суди
сви у аут, на прљав терен останев прави људи

Баба, дали ме пратиш бе, не на секоја бура и треба затишје,
Дали ме пратиш беее, не на секоја бура и треба затишје

Имате ил скил ако одите по Поникву боси
напад без муда не бива тој се с’с логику коси
подлу одлуку носиш, па по кој пут куртон си
масташ у немашију за ствари скупи а прости
после нас сфаќаш твои планови су курве
екипа гу нема, с’га за тебе камо ги да умрев
нанижа ги на нишан, два – три шата
значи рап играчи с’г су мирни на игралишта
а затишја су заеб како пред деветти петти
кец – два чек докачу мајк, репрезент сокацарски поети
од вас контрастни, брат објасни
у ваздух класик нов за да сте спремни

А каде и да пристигнам, стриктно вистина,
треба визија за да рап би искинал, рап не си искинат,
сива мисла извира, избира ум што може да изигра,
може да си изигран, виша сила притиска,
Куп Де Грас, Твистер, енБЕка, право комбо,
дека со големата река ја спајаме секоја клисура, поток,
доволно просто, правам за доброто злостор,
зборот слободно постои, отсликувам сто посто,
болен артист, атеист никад на помош господ,
само филјанот вечер, скриен зад зградата во ќошот,
дружба со дождот, расте бран, качен бар,
затишје е превара, ноќва веста прогласена

Баба, дали ме пратиш бе, не на секоја бура и треба затишје,
Дали ме пратиш беее, не на секоја бура и треба затишје