Detective Spook

Detective Spook [Критика 039]

[ ]

DS_DS

Барбара 03:19
2 I wanna dance 02:26
3 Тestarossa 03:56
Рубироза 03:44
Катаклизма корпоратизма 03:38
Авантурите на бирократот Жежокглавовски 03:28
Интерпланетарен мегадрајв 05:24
Кино Македонија 03:50
Конфузија Андалузија 03:58
10 Тетрис е животот 03:00
11 Галаксија z80a 03:22
12 Рубиковата сфера 04:22
13 Битола, добро утро 04:24
14 Калифорнија, добра вечер 03:50
15 Мустафа го брани светот 03:36
16 Нервоза на срцето 05:21
17 Бисер балкански (бонус) 03:26

 

Снимено, миксано, продуцирано и мастеризирано во студиото „Кај Мартин дома“,
декември 2016 – август 2017 од Detective Spook.
Сите песни ги напиша Detective Spook, освен „Бисер балкански“ – Хилми Билбил,  Јован Павловски и Томислав Таневски.

 

п р е з е м и   с л о б о д н о

 


 

Synthesizer / Син-те-ти-за-тор /
именка
1. Човек или нешто што синтетизира.
2. Сите разни електронски, понекогаш преносливи конзоли или модули, обично компјутеризирани, за креирање, модифицирање и комбинирање на тонови или репродуцирање на звуци на музички инструменти преку контролирање на напонските модели, управувани со помош на тастатури, џојстици, лизгачи или копчиња.

 

m_p

„Види брат…“, изусти самоуверено тресејќи ја цигарата која немаше доволно пепел. „Живото е ко тетрис. Тетрисо колку и да научиш да го играш, секогаш постои можност да ти се падни форма шо ќе те заеби.“ Завртувајќи ја цигарата во пепељарата неколку пати тој продолжи: „Финтата e шо постои шанса да ти се падни и форма со која ќе го срушиш хајскоро.“ Детективот молскавично стана од своето место и се приближи кон џамот, сè уште држејќи ја цигарата. „Ако ме прашваш зошто сум детектив – одговорот е лесен. Да не бев детектив, Жежокглавовски ќе победваше…“, завртувајќи се кон новинарот: „…а тетрисот не можи да си го дозволи то.“

 


 

 

 

27.05.2018

Револуцијата си ги јаде децата. Ништо ново, на ниво на историско сознание, би рекле. Но, кога сте биле дел или сте сведочеле за една таква ...

Идеалистичко патување низ анархистичка Русија

21.05.2018

Кон првиот дел од трилогијата „Брегот на Утопија“ (Патување), Берег утопии. Часть 1. Путешествие, од Том Стопард во режија на Алексеј Бородин, во изведба на Рускиот ...